Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om AgeCap

Vi bedriver multidisciplinär forskning för ett gott och värdefullt åldrande. Vår vision är ett samhälle där äldre respekteras och värderas för sin potential – ett samhälle där äldre ses som värdefulla resurser.

Forskningen inom vårt multidisciplinära centrum utgår från uppfattningen att dagens samhälle inte är optimal för äldre personers hälsa och välbefinnande. Det finns olika sätt att möta denna utmaning på och vi har valt att utgå från begreppet kapabilitet som du kan läsa om under Teorin bakom vår forskning.

Vi är Sveriges största forskningscentrum för åldrande och hälsa och består av drygt 160 forskare och forskningspersonal från 18 institutioner och sex fakulteter. Våra forskare kommer från närmare 25 olika discipliner med det gemensamma målet att öka äldre personers välbefinnande och delaktighet i samhället. 

AgeCap finansieras av Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd- FORTE  och Göteborgs universitet, delvis via satsningen för att möta globala utmaningar; UGOT Challenges. 

Läs mer om vår organisation och våra arbetsgrupper samt sök bland våra medarbetare.

 

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2019-10-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?