Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Är du gammal eller årsrik?

Iris & Gunvor från utställningen Årsrika. Foto Elisabeth Ohlson Wallin 

Foto:Elisabeth Ohlson Wallin


AgeCap samarbetar med vandringsutställningen Årsrika för att synliggöra äldre. Årsrika är producerad av Annica Carlsson Bergdahl med bilder av Elisabeth Ohlson Wallin.
Utställningen visas på Stadsbiblioteket i Göteborg 25 april- 26 maj 2019, i samband med utställningen medverkar flera AgeCap-forskare i olika samtal.
Med stöd av AgeCap, Carin Mannheimers minnesfond, Sensus och Göteborgs stad finns ett nytryck av Årsrika-katalogen, med ett tillägg om AgeCap-forskning. En del av bilderna kommer att visas inom ramen för Hela stadens galleri.
Utställningen Årsrika i Göteborg pågår samtidigt som den europeiska äldreforskningskonferensen 23-25 maj IAGG-ER 2019 på Svenska mässan.

Titta i Årsrika-katalogen!

Föreläsningar med AgeCap-forskare på Stadsbiblioteket i Göteborg

70 är det nya 20
5 februari 18–19:30 

Är en 70-åring i dag som en 50-åring för 40 år sedan? Eller kanske till och med som en 20-åring? En föreläsning om hur åldrandet har förändrats under det senaste halvseklet med Ingmar Skoog, professor och föreståndare för AgeCap. Han leder också H70-studierna, befolkningsundersökningar av äldre.

Digitala klyftor i den äldre befolkningen
3 maj 11-12

Föreläsning med Annika Bergström, AgeCap-forskare och professor på institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet.

Carin Mannheimers pris
23 maj 15-15:45

Korta presentationer av personer inom AgeCap som tilldelats Carin Mannheimers pris för juniora forskare.

Föreläsningar i samarbete med Senior Göteborg

Vad är viktigt i boendemiljön när vår fysiska kapacitet förändras?

Onsdag 6 februari kl. 13 - 15 Plats: Kortedala Forum, Kortedala Torg 1,
Lokal: Stordala
Eva Holmgren, universitetslektor på Göteborgs universitet föreläser om vad som händer med vår fysiska kapacitet när vi åldras och vad som är viktigt att tänka på i boendemiljö och närmiljö.

Hur ser ålderismen ut i media?

Onsdag 6 mars kl. 12-14 Plats: Frölunda Kulturhus, Valthornsgatan 13, Lokal: Lilla Salen,
Maria Edström, docent på institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet föreläser om hur medielandskapet porträtterar äldre.

Har synen på äldre och åldrandet förändrats från 1700-talet till idag?

Måndag 18 mars kl. 13-15
Lokal: Mötesplats - Kulturhus, Karl Gustavsgatan 65
Ulrika Lagerlöf Nilsson, docent vid Institutionen för historiska studier, Göteborgs universitet föreläser om hur synen på äldre och åldrande har skiftat i ett historiskt perspektiv.

Äldreperspektiv i utemiljön

Måndag 15 april kl 13-15 Plats: Blå Stället, Angereds Torg 13
Lokal: Stora salongen
Anna Bengtsson, doktor i landskapsarkitektur på Sveriges lantbruksuniversitet föreläser om hur vi kan använda zoner och miljökvaliteter till att planera utemiljö för äldre personer och personer med vårdbehov i närhet av våra bostäder och på offentliga platser.

Digitala klyftor i den äldre befolkningen, hur ser de ut?

Fredag 3 maj kl 11-12 Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3
Lokal: Trappscenen
Annika Bergström, professor på institutionen för journalistik, medier och kommunikation på Göteborgs universitet föreläser om hur den digitala användningen ser ut i åldersgruppen 65+.

 


 

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2019-02-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?