Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Carin Mannheimer. Foto: TTGenom en generös donation till AgeCap har det blivit möjligt för juniora forskare inom AgeCap att söka bidrag för sin forskning från forskningsfonden för Carin Mannheimers Minne.

Carin Mannheimers pris för juniora forskare är på 50 000 kr och ges till alla typer av forskning om åldrande och äldre. Med unga forskare avses personer som ännu inte blivit docenter och som disputerat inom de senaste tio åren.

Carin Mannheimer (1934-2014) var en känd regissör, författare och dramatiker från Göteborg. Hon var bland annat känd för TV-serier som Lära för livet (1977), Svenska hjärtan (1987), Solbacken (2003) och Sista minuten (2013).
Äldrevården och åldrande var ett tema i Carin Mannheimers senare produktioner, bland annat med föreställningen Sista dansen som spelades på Göteborgs stadsteater 2008 och Stockholms stadsteater 2009.


 

Grattis Gabriella Sandstig till Carin Mannheimers pris för juniora forskare 2018!

Gabriella Sandstig vid JMG erhåller Carin Mannheimers pris för juniora forskare 2018 för projektet Hur stereotyper av äldre som särskilt utsatta och sårbara påverkar deras föreställningar och förmågor att hantera kriser. Läs mer om Gabriella och projektet.

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2019-05-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?