Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Ursprungligen var AgeCap ett samarbete mellan fem forskargrupper, men efter finansiering från Göteborgs universitets satsning UGOT Challenge kommer utökas centrat nu till att innefatta forskare från sex fakulteter och 16 institutioner. Presentation av de ursprungliga grupperna följer nedan. Information om nya grupper och medarbetare kommer inom kort.

NEUROCHEM studerar biomarkörer för olika processer i hjärnan med syfte att undersöka den biokemiska effekten av nya läkemedel samt för att studera hjärnsjukdomar så som
Alzheimers sjukdom.

 

LEXLIV studerar faktorer som påverkar individers möjlighet till ett långt arbetsliv samt analyserar välfärdskonsekvenser av den generellt mer flexibla och uppskjutna pensionsåldern.

 

FRESH studerar begreppet skörhet i relation till äldre personer samt vilken effekt multiprofessionella och multidimensionella interventioner har på möjligheterna att åldras väl hemma.

 

ADA-Gero har en multidisciplinär ansats för att studera åldrande och utveckling hos äldre vuxna där genetiska, hälsorelaterade och sociokulturella faktorer relateras till kognitiv och emotionell hälsa.

 

EPINEP studerar demens och andra psykiska sjukdomar hos äldre vuxna och dess relation till faktorer som somatisk sjukdom, funktionsnedsättning, sekulära trender, neurobiologi och genetik, i Populationsstudierna i Göteborg.

Sidansvarig: Ingmar Skoog & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2018-03-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?