Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forte Talks 2019: Välfärd för framtiden

Aktivitet

Forte Talks, som arrangeras för tredje gången, är en mötesplats för kunskapsutbyte mellan forskare, beslutsfattare, praktiker, brukare och övriga aktörer som på olika sätt är intresserade av människors hälsa, arbetsliv och välfärd.

Den svenska välfärden har länge gett trygghet och skydd till Sveriges invånare. Men det ständigt föränderliga samhället för med sig nya möjligheter och utmaningar. Ökad ojämlikhet, den demografiska utvecklingen och förändrade förutsättningar i arbetslivet är några samhällsutmaningar som vi måste möta. För att välfärdssystemet ska fortsätta bidra till en positiv utveckling behöver det kunna ställa om i takt med samhällets ändrade behov. Så hur kan vi framtidssäkra dagens välfärdssystem?

Vård och omsorg, socialtjänst, skola och polis utsätts för stora påfrestningar, och vi behöver lösningar som är förebyggande och spänner över flera discipliner, sektorer och politiska sakområden. På vilket sätt kan forskningen bidra med ny kunskap?

Den 26¿27 mars 2019 välkomnar vi dig att delta i spännande tvärvetenskapliga diskussioner och kreativa möten, och ger dig möjlighet att lyssna på svenska och internationella framstående forskare.

Datum & tid: 2019-03-26

Kategorier: Vårdvetenskap

Evenemangslänk: Läs mer om Forte Talks 2019: Välfärd för framtiden

Kontaktperson: Andreas Wieslander

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2017-06-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?