Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Varför är det finare att vara en gammal möbel än en gammal människa?

Konferens

Hur främjar vi ett hälsosamt åldrande?
Heldagskonferens med bl.a. Maria Edström, universitetslektor och Annika Bergström, professor, JMG, Göteborgs universitet om mediabilder, ålderism och digitala klyftor och AgeCap.

Hur främjar vi ett hälsosamt åldrande?
Heldagskonferens i Borås.
Befolkningen åldras och de äldre blir allt fler. Detta innebär nya utmaningar för både kommuner och regioner. Allt för ofta fokuserar vi på de förväntade svårigheter och ökande kostnader som ett åldrande kan innebära. Men, åldrandet är en del av livet och samhället kan på flera sätt stärka det friska åldrandet. Det finns många vetenskapliga
belägg för att hälsofrämjande och förebyggande insatser, även upp i höga åldrar, har positiva effekter på hälsan och livskvaliteten. Dessutom kan insatserna bidra till minskade samhällskostnader för vård och omsorg.
Välkommen till en konferens med syfte att ge kunskap och inspiration om hur vi gemensamt kan stärka ett hälsosamt åldrande och med äldre som en viktig samhällsresurs. Programmet innehåller både forskning och praktiska exempel.

Föreläsare: Med bl.a. Maria Edström, universitetslektor och Annika Bergström, professor, JMG, Göteborgs universitet om mediabilder, ålderism och digitala klyftor och AgeCap. Övriga föreläsare: Christina Brandt, ordförande i södra hälso- och sjukvårdsnämnden. Lisbeth Lindahl, fil dr, leg psykolog, forskare vid FoU i Väst/GR inom äldrefrågor. Lisbeth Johansson, volontärsamordnare och Inga-Lill Berglund, senior. Emma Wallin, områdeschef kost, leg dietist, Tranemo kommun och Frida Carlstedt, leg dietist, Närhälsans dietistenhet. Lotta Lark, leg sjukgymnast/fysioterapeut. Sofie Nelsén, enhetschef och Fredrik Arvevik, IKT-samordnare på Träffpunkt Simonsland, Borås Stad Barbro Westerholm, professor emeritus med riksdagserfarenhet. Moderator - Ingela Hallgren, fil mag med politisk erfarenhet.

Datum: 2018-11-16

Tid: 08:30 - 15:00

Kategorier: Samhällsvetenskap

Arrangör: Västra Götalandsregionen

Plats: Borås Pulsen konferens

Evenemangslänk: Läs mer om Varför är det finare att vara en gammal möbel än en gammal människa?

Kontaktperson: Lars Paulsson

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2017-06-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?