Aktuellt

Här kan du läsa om aktuella Nyheter från AgeCap och hitta artiklar, radio- och TV-inslag under AgeCap i medierna. Här finns även information om olika aktiviteter i vårt Kalendarium.

Nyheter från AgeCap

• 8,5 miljoner till forskning om äldre

[2018-10-02] Tre AgeCap-forskare får anslag från Forte för att undersöka 40-talisternas åldrande, brukarmedverkan i forskning om och med sköra äldre, samt genusaspekter på ett hållbart arbetsliv efter 50.

• Många äldreforskare på årets bokmässa

[2018-09-21] Lyssna till ett samtal om livet och döden, lär dig mer om äldres underrepresentation i medierna och matens betydelse för ett hälsosamt åldrande.

• Ingmar Skoog - expert i regeringens äldredelegation

[2018-09-03] Ingmar Skoog, föreståndare på AgeCap (Centrum för åldrande och hälsa) vid Göteborgs universitet, ingår i regeringens nya delegation som ska främja bättre attityder till äldre arbetskraft och verka för större åldersmedvetenhet på arbetsmarknaden. - Det är roligt att vara med och påverka samhällsutvecklingen med sina forskningsresultat, säger Ingmar Skoog.

• Ny plattform för forskning inom åldrande

[2018-07-19] Forskare från Japan och Sverige träffades i Göteborg den 14-15 juni för att diskutera frågor som är kopplade till åldrande.

• Dagens äldre friskare - men tappar förmågor snabbare när försämringen börjar

[2018-05-29] Dagens sjuttiofemåringar har bättre kognitiv förmåga än tidigare generationers åldringar. Men när funktionerna börjar försämras går nedgången snabbare för dessa än de tidigare. En förklaring kan ligga i hjärnans reservkapacitet. Det visar forskningsresultat från Göteborgs universitet, som kan spela in i debatten om höjd pensionsålder.