Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Här kan du läsa om aktuella Nyheter från AgeCap och hitta artiklar, radio- och TV-inslag under AgeCap i medierna. Här finns även information om olika aktiviteter i vårt Kalendarium.

Nyheter från AgeCap

 • 8,5 miljoner till forskning om äldre

  [2018-10-02] Tre AgeCap-forskare får anslag från Forte för att undersöka 40-talisternas åldrande, brukarmedverkan i forskning om och med sköra äldre, samt genusaspekter på ett hållbart arbetsliv efter 50.

 • Många äldreforskare på årets bokmässa

  [2018-09-21] Lyssna till ett samtal om livet och döden, lär dig mer om äldres underrepresentation i medierna och matens betydelse för ett hälsosamt åldrande.

 • Ingmar Skoog - expert i regeringens äldredelegation

  [2018-09-03] Ingmar Skoog, föreståndare på AgeCap (Centrum för åldrande och hälsa) vid Göteborgs universitet, ingår i regeringens nya delegation som ska främja bättre attityder till äldre arbetskraft och verka för större åldersmedvetenhet på arbetsmarknaden. - Det är roligt att vara med och påverka samhällsutvecklingen med sina forskningsresultat, säger Ingmar Skoog.

 • Ny plattform för forskning inom åldrande

  [2018-07-19] Forskare från Japan och Sverige träffades i Göteborg den 14-15 juni för att diskutera frågor som är kopplade till åldrande.

 • Dagens äldre friskare - men tappar förmågor snabbare när försämringen börjar

  [2018-05-29] Dagens sjuttiofemåringar har bättre kognitiv förmåga än tidigare generationers åldringar. Men när funktionerna börjar försämras går nedgången snabbare för dessa än de tidigare. En förklaring kan ligga i hjärnans reservkapacitet. Det visar forskningsresultat från Göteborgs universitet, som kan spela in i debatten om höjd pensionsålder.

Fler nyheter

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?