Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter från AgeCap

 • Stark koppling mellan kondition i medelåldern och risk för demens i hög ålder

  [2018-03-15] Kvinnor som är i bra fysisk kondition i medelåldern har närmare 90 procents lägre risk för att utveckla demens i hög ålder jämfört med kvinnor med genomsnittlig kondition, visar en studie publicerad i tidskriften Neurology.

 • Carin Mannheimers pris till studie om särskilt boende för äldre

  [2018-02-20] Carin Mannheimers Pris för Unga Forskare 2017 går till Therese Bäckman, juridiska institutionen, vid Göteborgs universitet för en studie om särskilt boende för äldre.

 • Socialministern på besök hos AgeCap

  [2018-02-08] - Vid nästa sekelskifte kommer medellivslängden i Europa att vara 100 år. Och kanske är den första blivande 200-åringen redan född. Så inledde Ingmar Skoog sin presentation av AgeCap när socialminister Annika Strandhäll och riksdagsledamot Anna Johansson den 18 januari var på besök.

 • Doktorandtjänst vid Enheten för Arbetsmedicin

  [2018-02-05] En doktorandtjänst vid Enheten för Arbetsmedicin, Institutet för Miljömedicin på Karolinska institutet finns nu att söka via följande länk. Senaste ansökningsdag 20 februari.

 • Ingmar Skoog får Alzheimerfondens stora forskningspris

  [2017-12-21] Från alzheimerfonden.se: - Forskningen känns som ett erkännande både för mig och den forskningsgrupp som jag leder. Priset innebär att vi kan upptäcka olika sätt att förebygga demenssjukdomar och kan även leda till att vi hittar ledtrådar till nya behandlingsmöjligheter.

Fler nyheter från AgeCap

Sidansvarig: Ingmar Skoog & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2017-11-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?