Nyheter från AgeCap

• Carin Mannheimers pris till studie om särskilt boende för äldre

[2018-02-20] Carin Mannheimers Pris för Unga Forskare 2017 går till Therese Bäckman, juridiska institutionen, vid Göteborgs universitet för en studie om särskilt boende för äldre.

• Socialministern på besök hos AgeCap

[2018-02-08] - Vid nästa sekelskifte kommer medellivslängden i Europa att vara 100 år. Och kanske är den första blivande 200-åringen redan född. Så inledde Ingmar Skoog sin presentation av AgeCap när socialminister Annika Strandhäll och riksdagsledamot Anna Johansson den 18 januari var på besök.

• Doktorandtjänst vid Enheten för Arbetsmedicin

[2018-02-05] En doktorandtjänst vid Enheten för Arbetsmedicin, Institutet för Miljömedicin på Karolinska institutet finns nu att söka via följande länk. Senaste ansökningsdag 20 februari.

• Ingmar Skoog får Alzheimerfondens stora forskningspris

[2017-12-21] Från alzheimerfonden.se: - Forskningen känns som ett erkännande både för mig och den forskningsgrupp som jag leder. Priset innebär att vi kan upptäcka olika sätt att förebygga demenssjukdomar och kan även leda till att vi hittar ledtrådar till nya behandlingsmöjligheter.

• Ingmar Skoog kan bli Årets Senior

[2017-11-20] Ingmar Skoog, professor i psykiatri och föreståndare för AgeCap, är en av de nominerade till utmärkelsen årets senior.