Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • AgeCap är ett tvärvetenskapligt Fortecentrum.

Årsrik eller gammal - Vilken syn har politiker på äldre?

 

Var fjärde väljare är över 65 år och kan avgöra höstens val. Samtidigt som de äldre väljarna blir fler, blir förstagångsväljarna allt färre. 

Göteborg är dessutom en av fyra så kallade åldersvänliga städer i Sverige. Hur märks det? Och vilket ansvar tar politikerna?
Den 23 augusti möts forskare från AgeCap och våra lokala politiker för att diskutera de viktiga äldrefrågorna tillsammans med Barbro Westerholm, riksdagens äldsta politiker och representanter för Åldersvänliga Göteborg, facket och näringslivet.

Mer information

IAGG-ER

Den 23-25 maj 2019 är AgeCap värd för IAGG-ER, en internationell, multidisciplinär konferens om åldrande.

Ett gott och värdefullt åldrande

Välkommen till AgeCap, Centrum för åldrande och hälsa!

Vi vill öka äldres kapabilitet och möjlighet till ett gott och värdefullt åldrande.

AgeCap är ett tvärvetenskapligt centrum som består av drygt 160 forskare och forskningspersonal från 15 institutioner och fem fakulteter. Det är också en del av Göteborgs universitets satsning för att möta globala utmaningar, UGOT Challenge. 
 

Åldrandet som global utmaning 

Antalet personer över 65 år kommer att tredubblas de närmaste decennierna. Allt fler och friskare äldre är en stor global framgång, men också en stor samhällsutmaning eftersom det exempelvis innebär att fler pensionärer behöver försörjas och att antalet personer med demens kommer att öka.  Framför allt blir antalet äldre fler, i låg- och medelinkomstländer.

Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, är det klokt att investera i ett hälsosamt åldrande och bygga system för att möta behoven hos äldre, i en framtid när äldre har friheten att vara och göra det de tycker är värdefullt. 

Följ oss

  

Sidansvarig: Ragnhild Larsson & Pia Gudmundsson|Sidan uppdaterades: 2018-08-28
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?