Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Seminarier

Senior Göteborg

AgeCap medverkade med en monter samt föreläsningar vid Senior Göteborg – Det goda livet, på Svenska Mässan den 23-25 februari 2016. Besökarna fick svara på frågor om vad som är viktigt samt vilka utmaningar som finns för att man ska kunna ha ett gott och värdefullt åldrande. Vi tackar för alla trevliga samtal och bidrag till vår frågelåda!

Svenska Demensdagarna

AgeCap medverkade vid Svenska Demensdagarna som ägde rum den 19-20 maj 2016 på Svenska mässan i Göteborg.

Två av huvudföreläsningara hölls av AgeCaps forskare. Boo Johansson pratade om kognitiv hälsa och välbefinnande under åldrandet och Henrik Zetterberg berättade senaste nytt om Alzheimers sjukdom. Anne Börjesson Hanson intervjuade hjärnfornskaren och nobelpristagaren Arvid Carlsson om demens och andra hjärnsjukdomar samt om vad som är viktigt i livet. Anne Börjesson hanson höll även en föreläsning om morgondagens Alzheimersläkemedel.

Från vänster: Boo Johansson, Arvid Carlsson och Anne Börjesson Hanson.

Utmaningar i åldrande och hälsa

Den 28/5 2015 anordnade AgeCap ett seminarium för allmänheten med titeln "Utmaningar i åldrande och hälsa" med syftet att föra en dialog med äldreomsorg, hälso-och sjukvård samt personer som själva har erfarenhet av att åldras.

Efter att Ingmar Skoog presenterat AgeCap diskuterade en panel bestående av Annika Strandberg (enhetschef med områdesansvar för förebyggande och hälsofrämjande verksamhet i Göteborgs stad), Anders Hansson (specialistläkare inom allmänmedicin och forskningsledare på akademisk vårdcentral i Kumla med inriktning mot prevention för äldre), Ann-Christine Baar (seniorkonsult och styrelseledamot i SPF Seniorerna, Bohusdistriktet) och Maria Taranger (överläkare på Medicin/Geriatrik/Akutenheten, Östra Sjukhuset) vad som ur deras perspektiv är viktigt för att vi som äldre skall kunna leva ett gott och rikt liv, med utgångspunkt från den enskildes förutsättningar (kapabilitet). Under en kaffepaus fick åhörarna svara på vad som är viktigt i deras liv för att de ska kunna leva ett gott och värdefullt liv, samt vilka utmaningar som finns. Svaren diskuterades under seminariets andra del. Forskargruppsledare Boo Johansson och Björn Halleröd deltog även och moderator var Sten Landahl.

Sidansvarig: Ingmar Skoog & Hanna Falk|Sidan uppdaterades: 2017-03-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?