Vinboxen - snuttefilt för pensionärer?

Nyhet: 2015-05-14

Alkoholkonsumtionen bland äldre ökar men också användningen av Antabus och andra mediciner för att dämpa alkoholsuget. Har Sveriges moderna pensionärer svårt att hantera livet bortom jobb och engagemang?

Ett program om blivande och nyblivna pensionärer på jakt efter livets mening. Och om civilsamhällets behov av engagerade medborgare i en tid när medellivslängden ökar och pensionskassan sinar.

Gäst är Ingmar Skoog, professor och föreståndare för centret för åldrande och hälsa vid universitetet i Göteborg. Vi hör också Gudrun Schyman, nykter alkoholist samt Sven Andréasson, alkoholläkare vid mottagningen Riddargatan 1, Stockholms läns landsting.

Programledare Agneta Nordin och vid hennes sida Karen Söderberg.

Producent: Lars Mogensen, Lokatt Media i Malmö

I höst kommer en hel serie nya program.

Hör av dig med idéer och synpunkter till

pyramiden@sverigesradio.se

sverigesradio.se/sida/avsnitt/543033?programid=4724