Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Seminariereferat: Snart är vi fler över 65 än under 16 - kris eller möjlighet?

  [2017-07-13] Hur framställs äldre i medierna och kommer vi kanske i framtiden att behöva arbeta hela livet? Är äldre intresserade av andra politiska frågor än yngre och är dagens generationsklyftor verkligen något nytt? Det var några frågor som togs upp när AgeCap höll ett fullmatat seminarium i Almedalen i turbofart.

 • "Humanister behövs verkligen i Almedalen"

  [2017-07-13] Historikern Ulrika Lagerlöf Nilsson åkte till Almedalen med låga förväntningar och en lite tveksam inställning. Efteråt vill hon däremot uppmana fler från fakulteten att ta chansen och se till att delta på liknande publika arenor. ¿ Humanister är inte precis överrepresenterade i Almedalen, men vi behövs verkligen där, säger hon.

 • TV4 nyhetsmorgon: "70 är det nya 20"

  [2017-07-11] Psykiatriprofessorn Ingmar Skoog och framtidsspanaren John Mellkvist ser ett nytt intresse för de äldres möjligheter i arbetslivet och livet i stort.

 • Prisutdelning till Carin Mannheimers minne

  [2016-11-24] Madeleine Mellqvist Fässberg och Angela Bångsbo heter mottagarna av Carin Mannheimers pris för unga forskare, som delades ut för första gången den 24 november. - Min mamma visade sitt engagemang för äldre både genom sina pjäser och sina tv-serier. Hon hade gillat ett pris i åldringsforskning uppkallat efter henne, förklarade Anna Mannheimer under ceremonin.

 • Vi gratulerar Synneve Dahlin-Ivanoff för medel för att studera User Participation

  [2016-11-17] Programbidrag inom strategiska forskningsområden 2016, Beviljade ansökningar (.PDF)

Fler nyheter

Kalender

Till kalendern

Sidansvarig: Ingmar Skoog & Hanna Falk|Sidan uppdaterades: 2017-06-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?