Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Centrum för åldrande och hälsa

För ett gott och värdefullt åldrande

AgeCap är ett tvärvetenskapligt Fortecentrum med forskare från olika discipliner vid Göteborgs universitet. Det gemensamma målet är att öka personers möjlighet till ett gott och värdefullt åldrande genom att möjliggöra äldres kapabilitet: Individens förmåga att utföra handlingar för att nå mål han eller hon har anledning att värdesätta.

Ursprungligen var AgeCap ett samarbete mellan fem forskargrupper, men efter finansiering från Göteborgs universitets satsning UGOT Challenge kommer AgeCap utökas till att innefatta forskare från sex fakulteter och 16 institutioner. Inom det utökade AgeCap finns det expertis som spänner från molekylärbiologi, neurokemi och neuronala nätverk till arbetsliv, historia, journalistik, språk och design. Forskare från olika områden arbetar i förenade projekt för att begreppet kapabilitet ska kunna studeras så ingående som möjligt.

  

Sidansvarig: Ingmar Skoog & Hanna Falk|Sidan uppdaterades: 2017-06-01
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?